Μπάρες σοκολάτας με σύκα, από την Μαριλού Μαντά και το Thinkdrops!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70-75% περιεκτικότητα σε κακάο), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ
45 ml ρούμι
70 γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
100 γρ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
225 γρ. μπισκότα βρώμης χοντροκομμένα
10 ml ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

Σκόνη κακάο

Διαδικασία

Βάλτε τα σύκα σε ένα μπολ, προσθέστε το ρούμι και αφήστε τα για 8 ώρες να μαριναριστούν.

Όταν περάσουν οι 8 ώρες, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο. Τοποθετήστε στο φούρνο τα ξεφλουδισμένα φουντούκια που έχετε βάλει σε αντικολλητικό ταψί και αφήστε τα ψηθούν για 5΄, φροντίζοντας στο μισό του χρόνου να τα ανακατέψετε. Μόλις ετοιμαστούν βάλτε τα σε ένα μπολ.

Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε την κουβερτούρα που έχετε κόψει σε κομμάτια και το βούτυρο. Ανακατέψτε με μαρίζ και αφήστενα λιώσει η σοκολάτα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατέψτε άλλη μια φορά και αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει για 2-3΄.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε άλλο μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστη. Έπειτα προσθέστε την στο μπολ με τη σοκολάτα μαζί με τα αποξηραμένα σύκα, το τζίντζερ, τα φουντούκια και τα χοντροκομμένα μπισκότα βρώμης.
Ανακατέψτε τα όλα καλά με μία σπάτουλα και τοποθετήστε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα μήκους 20 εκ ., την οποία έχετε προηγουμένως αλείψει ελαφρώς με λάδι. Στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα στην επιφάνεια με μία σπάτουλα και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Όταν περάσουν οι 4 ώρες, βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρέστε τη μεμβράνη και ξεφορμάρετε σε μία πιατέλα. Κόψτε μπάρες, μήκους 2,5 εκ. με ένα μαχαιράκι, και πασπαλίστε με σκόνη κακάο.

 

 

http://www.thinkdrops.gr/2015/08/10/mpares-sokolatas-me-syka/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *