Bolero-Biodiet

Τραγανά, πολύ αρωματικά, νόστιμα, με καραμελένια γεύση χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που μπορείτε να τα κόψετε σε όποιο σχήμα θέλετε. Μπορείτε να τα αφήσετε έτσι ή να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρωτά κτλ. .Από το radicio.com.
4 αστέρια από 3 άτομα

Προετοιμασία: 50 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή
Συνταγή για: 50 μέτρια μπισκότα περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 μπισκότο
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: γρ.

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 100 γρ.
Μέλι: 250 γρ.
Ζάχαρη: 125 γρ.
Μπαχαρικά για τζίντζερμπρεντ *: 3 κουταλάκια τσαγιού  (Η συνταγή στο τέλος του άρθρου)
Κακάο: 1 κουταλιά σούπας
Αλεύρι: 600 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 πρέζα
Ελαφρά χτυπημένο αυγό: 1 μεγάλο

 

Οδηγίες:


1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το κακάο και το μείγμα μπαχαρικών και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
2. Σε μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι με τη μπέικιν και το αλάτι. Ανοίγετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου και το χτυπημένο αυγό. Τα ζυμώνετε μέχρι να αναμειχθούν σε ομοιογενή ζύμη.
3. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την κλείνετε καλά σε αλουμινόχαρτο και μετά σε μπολ. Την αφήνετε μερικές ώρες να ξεκουραστεί (καλύτερα όλη νύχτα).
4. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε 2 – 3 ταψιά με λαδόχαρτο ψησίματος.
5. Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 6 – 7 χιλιοστών. Με κουπ πάτ ή με κοφτερό μαχαίρι κόβετε σχήματα της αρεσκείας σας. Α θέλετε να κάνετε τα αρκουδάκια που κρατάνε το αμύγδαλο, θα βάλετε από ένα αμύγδαλο ανάμεσα στα χεράκια και θα τα ανασηκώσετε με προσοχή πάνω από τα αμύγδαλο. Βάζετε τα μπισκότα στα ταψιά που ετοιμάσατε.
6. Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αμέσως βγάζετε με σπάτουλα τα μπισκότα. Τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν εντελώς μπορείτε να τα διακοσμήσετε. Τα φυλάτε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.
* Μπορείτε εύκολα να κάνετε το δικό σας μείγμα.  Διαβάστε την  συνταγή πιο κάτω.

Μαγειρεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2015 από την Luise

 

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84-gingerbread/

 

Μείγμα μπαχαρικών για τζίντζμπρεντ (gingerbread)

spices

 

Υλικά:

Κανέλα: 2 κουταλάκια τσαγιού

Τζίντζερ: 2 κουταλάκια τσαγιού

Μπαχάρι: 2 κουταλάκια τσαγιού

Μοσχοκάρυδο: 1 κουταλάκι τσαγιού

Γαρύφαλλο: 1 κουταλάκι τσαγιού

Μαύρο πιπέρι: 1 πρέζα

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε σε βαζάκι όλα τα μπαχαρικά μαζί. Κλείνετε καλά και φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

http://www.radicio.com/%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84-gingerbread/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *