Bolero-Biodiet

Αυτά τα μπισκοτάκια γίνονται “για πλάκα” . Ανακατεύεις με απλές κινήσεις τα υλικά , αδειάζεις τις κουταλιές πάνω στη λαδόκολλα και αυτό ήταν! Εγώ τις έχω πολύ ανάγκη αυτές τις μικρές , εύκολες συνταγές που χαρίζουν την ευχαρίστηση της δημιουργίας και σε “ξελασπώνουν” από τη μια στιγμή στην άλλη. Επίσης έχω πολύ ανάγκη αυτές τις μικρές, όμορφες στιγμές που μυρίζει το σπίτι βανίλια , που γεμίζει η πιατέλα λιχουδιές , που καθένας περνά αδιάφορα από ‘κει , απλώνει το χέρι και τσιμπολογάει που ακούς ένα θετικό σχόλιο κι ένα επιφώνημα θαυμασμού…Τα μπισκοτάκια αυτά τα ανακάλυψα τυχαία και τα έχω καθιερώσει. Μπορούμε να τα φτιάξουμε με τρούφα σοκολάτας αλλά μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ό,τι βάλει ο νους : σταγόνες λευκής σοκολάτας ,  χρωματιστή τρούφα ,  τριμμένους ξηρούς καρπούς ακόμα και τριμμένα δημητριακά ή  musli….

 

mpiskotazaxaroyxo1

Υλικά:

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 γεμάτη κούπα αλεύρι 

1 κ.γλ. μπέικιν

1 αυγό

1 βανίλια

6 κ.σ. ηλιέλαιο

60 γρ. τρούφα σοκολάτας

 

mpiskotazaxaroyxo2mpiskotazaxaroyxo3mpiskotazaxaroyxo4mpiskotazaxaroyxo5mpiskotazaxaroyxo6mpiskotazaxaroyxo7mpiskotazaxaroyxo8mpiskotazaxaroyxo9mpiskotazaxaroyxo10mpiskotazaxaroyxo11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ενα μπωλ το λάδι , το αυγό και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη η οποία ωστόσο δουλεύεται άνετα λόγω του λαδιού που περιέχει. Αν όμως και πάλι κολλάει πολύ προσθέτουμε μια κ.σ. ακόμα αλέυρι. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε άλλο λίγο . 

Παίρνουμε τότε κουταλιές με το μικρό κουταλάκι του γλυκού και τις αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσουν. Δεν θέλουμε να παραψηθούν για να μη σκληρύνουν. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σημ. : -Η δόση αυτή είναι μικρή και δίνει περίπου 12-15 μπισκότα. Αν θέλουμε περισσότερα απλά διπλασιάζουμε τη δόση.

-Όταν δίνουμε δοσολογία με κούπα , εννοούμε πάντα την κούπα-δοσομετρητή.

Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/mpiskota-koulouria/1623-mpiskotakia-me-zaxaroyho

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *