Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ξανά στη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει αρκετά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαρμελάδα και το νερό.
Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αραιώσει αρκετά η μαρμελάδα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συναρμολόγηση
Σε ένα ταψί παραλληλόγραμμο στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους(όπως κάνουμε στις πίτες), από πάνω απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
Βγάζουμε από το φούρνο τη μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και σερβίρουμε.
Visit: Nomad Chef
Αφήστε μια απάντηση