Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Για ένα μεγάλο ταψί

 

Εύκολη

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 λίτρο γάλα + ½ φλιτζ. γάλα
1 κάψουλα βανιλίνη
1 φλιτζ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
5 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουβερτούρα (125 γρ.), ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε το 1 λίτρο γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, προσθέτουμε και το ½ φλιτζ. γάλα. Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας βουτύρου από τη συσκευασία τους. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ώστε να μην μας διαλυθεί η σφολιάτα. Βάζουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή να ροδίσει.

Βήμα 3

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο που έχουμε κοσκινίσει μαζί.

http://xrisizimi.gr/sintages/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *