Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Νοστιμότατες τραγανές μπουκιές με καραμέλα βουτύρου και φιστίκια. Πραγματικά υπέροχες και εθιστικές! Από το radicio.com. 
5 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά και ο χρόνος για να κρυώσουν 
Συνταγή για: 50 μέτρια κομμάτια 

Διατροφικά στοιχεία για 100 γρ.
Θερμίδες: 152 θερμίδες | Λιπαρά: 4 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Ζάχαρη600 γρ. 
Σιρόπι γλυκόζης400 γρ. 
Νερό240 ml 
Άψητα, ανάλατα φιστίκια250 γρ. 
Βούτυρο30 γρ. 
Μαγειρική σόδα10 γρ. 
Αλάτι6 γρ. 

Οδηγίες: 
1. Βάζετε σε επίπεδη επιφάνεια ένα φύλλο ψησίματος σιλικόνης 30 Χ 60 εκ. ή 2 30 Χ 40. Τα λαδώνετε ελαφρά.
2. Σε κατσαρόλα που χωρά περίπου 4 lt, βάζετε την ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να αρχίζει το μείγμα να κοχλάζει (να το προσέχετε συνέχεια γιατί μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί).
3. Όταν πάρει βράση, βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 115 βαθμούς κελσίου. Προσθέτετε τα φιστίκια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 146 βαθμούς.
4. Κατεβάζετε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε τη σόδα και το αλάτι.
5. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και αδειάζετε το μείγμα στα φύλλα σιλικόνης που ετοιμάσατε. Με τη σπάτουλα απλώνετε όσο μπορείτε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
6. Σπάτε το μπριτλ σε κομμάτια και το φυλάτε σε μπολ.

Μαγειρεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 από την Luise

 

 

 

 

https://www.radicio.com/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.