Cake pops σοκολάτας με βουτυρόκρεμα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
XΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20   ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Cake pops sokolatas me voytyrokremanew recipe

Υλικά

  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ σκόνη κακάο
  • 140 γρ ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120ml γάλα πλήρες
  • 1 αβγό
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη βουτυρόκρεμα:
  • 125 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. γάλα πλήρες
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα
  • διακοσμητικά τρουφάκια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και βάζουμε στο ταψί για μάφιν 12 χάρτινες θήκες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα ‘αμμώδες’.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το αλεύρι.

Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.

Βάζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Κρυώνουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σφίξουν.

Για τη βουτυρόκρεμα:

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη λίγη-λίγη, χτυπώντας παράλληλα.

Προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βγάζουμε τα κέικ από το ψυγείο και τα τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να θυμίζουν ψίχουλα.

Ανακατεύουμε με λίγη βουτυρόκρεμα μέχρι να μπορεί το μείγμα να γίνει μικρά μπαλάκια.

Πλάθουμε σε μπαλάκια το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν.

Λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα σε διαφορετικά μπολ.

Βουτάμε ένα ξυλάκι σε όποια λιωμένη σοκολάτα θέλουμε και μετά το σφηνώνουμε σε μια μπάλα κέικ.

Όταν τελειώσουμε με όλες τις μπάλες, βουτάμε κάθε ένα κέικ pop στη σοκολάτα για να καλύψουμε το μπαλάκι. Μπορούμε να τα αφήσουμε σκέτα ή να πασπαλίσουμε με τρουφάκια για διακόσμηση.

Αφήνουμε να δέσουν και σερβίρουμε.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/900/Cake-pops-sokolatas-me-voytyrokrema

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *