VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR
  • 20′

    Χρόνος  Εκτέλεσης

  • Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560
    60′

    Χρόνος  Αναμονής

  • Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560
    40′

    Χρόνος  Ψησίματος

  • Portions 60eda5b0158a62ad65e6802af9dec44393550346271484915036f720697fd111
    3

    Μερίδες

Συστατικά

Για τα buns

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 240 γρ. βραστό νερό
  • 80 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. σπορέλαιο
  • 4 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σαντιγί 
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα buns

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160˚C στον αέρα.
  • Βουτυροκακαώνουμε 6 στρογγυλές φόρμες 11 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα μας στις φόρμες καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα cakes να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και στη συνέχεια αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

  • Κρατάμε τη λευκή σοκολάτα χλιαρή.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, να έχει τη υφή γιαουρτιού.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για τη διακόσμηση

  • Βάζουμε το ένα κέικ σαν βάση.
  • Γεμίζουμε με τη γέμιση και καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ.
  • Διακοσμούμε με τη σαντιγί.
  • Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/sokolatenio-burger

Chocolate burger

 

Chocolate burger!

For buns

  • 120 g dark chocolate couverture
  • 240 g boiling water
  • 80 g cocoa powder
  • 2 tablespoons instant coffee
  • 240 g heavy cream
  • 240 g vegetable oil
  • 4 eggs, medium, at room temperature
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 300 g granulated sugar
  • 280 g all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon salt

For filling

  • 200 g white chocolate couverture, melted
  • 250 g heavy cream, chilled

To serve

  • 100 g whipped cream
  • 50 g walnuts, finely chopped
  • 10 g dark chocolate couverture, melted

 

Method

For the buns

  • Preheat oven to 160* C (320* F) Fan.
  • Grease six 11 cm round springform pans and dust with cocoa powder.
  • Finely chop the couverture and place in a bowl along with the boiling water.
  • Whisk until the chocolate melts and add the cocoa powder and coffee. Whisk until incorporated.
  • Add the heavy cream and vegetable oil. Whisk.
  • Add the eggs and vanilla and whisk until all of the ingredients are completely combined.
  • Add the sugar and whisk.
  • Add the flour, baking soda and salt. Whisk thoroughly.
  • Divide the mixture between the pans, filling them ¾ of the way.
  • Bake for 40 minutes.
  • When ready, remove from oven and allow to cool in pans.
  • Then turn out of pans and allow to cool completely.

For the filling

  • Keep the melted white chocolate warm.
  • In a mixer, beat the heavy cream with the whisk attachment until you create a whipped cream that has the texture of yogurt.
  • Remove mixing bowl from stand and add the white chocolate.
  • Mix with a silicon spatula until incorporated.

To decorate

  • Place the first cake on a serving platter as a base.
  • Add the filling and cover with the second cake.
  • Decorate with whipped cream.
  • Decorate with melted chocolate and sprinkle with walnuts.
  • Repeat the same process with the remaining cakes

 

 

 

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/sokolatenio-burger

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *