Creta Carob

Υλικά για  24 μεγάλα cookies

1 φλιτζάνι βούτυρο Lurpack σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3 αυγά

2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

1 κουταλάκι baking soda

4 κουταλάκια ζεστό νερό

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μισό κουταλάκι αλάτι

μισό κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

2 φλυτζάνια δάκρυα σοκολάτας ( γάλακτος η κουβερτούρας)

Εμείς τα βάλαμε μισά-μισά..

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς …

Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες.Ρίξτε ένα ένα τα αυγά ..

Προσθέστε την εσάνς.

Διαλύστε την σόδα στο νερό και προσθέστε την στην ζύμη.Ρίξτε στο τέλος το αλεύρι ,το αλάτι και το μπαίκιν. .Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας…

Σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος βάλτε το μείγμα κουταλιά κουταλιά,
σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν …

Όσο πιο γεμάτη είναι η κουταλιά τόσο πιο μεγάλα θα σας βγουν σε διάμετρο.

Ψήστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων γύρω γύρω
και κάνουν πάτο.

Αν τα θέλετε πιο μαλακά βγάλτε τα από τον φούρνο νωρίτερα.

Αφήστε τα να κρυώσουν προτού τα σηκώσετε με σπάτουλα από το ταψί..Αλλιώς θα σας σπάσουν.

 

http://koykoycook.gr/?p=15443

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *