Ντονατσάκια σοκολάτας στο φούρνο, από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης!

Ντονατσάκια σοκολάτας που θα δώσουν άλλη γεύση στο πρωινό σας!
Υλικά
Για τα ντόνατς
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ Αλλατίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1/4 του φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας

 


Για το γλάσο


1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού άπαχο γάλα
30 γρ. φιστικοβούτυρο 


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν -πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το γάλα, τη βανίλια, και το αυγό μέχρι να συνδυαστούν καλά. Στη συνέχεια προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα σας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα φορμάκια των ντόνατς σας (γεμίστε περίπου τα 2/3). Ψήστε για 10 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
Λιώστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το γάλα και αφήστε το μείγμα σας να βράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα σας τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο.
Βουτήξτε τα ντόνατς σας μέσα στο μείγμα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά. Απολαύστε τα με καφέ, γάλα ή όπως τα προτιμάτε εσείς.

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/945799545432474/?type=1&theater

"Ντονατσάκια σοκολάτας που θα δώσουν άλλη γεύση στο πρωινό σας!
Υλικά
Για τα ντόνατς
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη  για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού  καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ Αλλατίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1/4 του φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας
Για το γλάσο
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
1/2  κουταλάκι του γλυκού άπαχο γάλα
30 γρ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C  και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν -πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το γάλα, τη βανίλια, και το αυγό μέχρι να συνδυαστούν καλά. Στη συνέχεια προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα σας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα φορμάκια των ντόνατς σας (γεμίστε περίπου τα 2/3). Ψήστε για 10 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
Λιώστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το γάλα και αφήστε το μείγμα σας να βράσει για  2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα σας τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο.
Βουτήξτε τα ντόνατς σας μέσα στο μείγμα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά. Απολαύστε τα με καφέ, γάλα ή όπως τα προτιμάτε εσείς."

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *