Ντόνατς με ζάχαρη, από την Luise και το radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχα, αφράτα ντόνατς πασπαλισμένα με ζάχαρη. Γίνονται με μαγιά και χρειάζονται λίγο χρόνο για να φουσκώσουν, αλλά αξίζουν την αναμονή! Από το radicio.com

 

Υλικά (για 16 – 18 ντόνατς και άλλα τόσα μικρά στρογγυλά):

Αλεύρι: 3 κούπες (420 γρ. – για όλες τις χρήσεις)

Μαγιά ξερή: 2 και 1/4 κουταλάκια (περίπου 1 φακελάκι των 7 γρ.)

Αλάτι: 1/2 κουταλάκι

Γάλα: 2/3 κούπας (145 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

Αυγά: 2 μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Ζάχαρη: 6 κουταλιές σούπας (75 γρ.) και 1 – 1,5 κούπα επιπλέον για πασπάλισμα

Βούτυρο: 6 κουταλιές σούπας (85 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

Ηλιέλαιο: μπόλικο για το τηγάνισμα (ή άλλο φυτικό, άοσμο λάδι)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

Βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι στον κάδο του μίξερ με τα ζυμωτήρια. Τα ανακατεύετε στη χαμηλή ταχύτητα να αναμειχθούν.

Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τις 6 κουταλιές ζάχαρη. Τις προσθέτετε στο μίξερ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο, κομμάτι – κομμάτι και περιμένετε να απορροφηθεί όλο πριν προσθέσετε το επόμενο. Όταν προσθέσετε όλο το βούτυρο, ανεβάζετε την λίγο την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε το μείγμα για 8 λεπτά.

Λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και τα χέρια σας. Βγάζετε τη ζύμη από το μίξερ, την κάνετε μπάλα και την βάζετε στο μπολ που ετοιμάσατε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει καλά, περίπου 2 1/2 ώρες.

Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόχαρτο και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Αλευρώνετε και τον πάγκο. Πατάτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε στον πάγκο. Την ανοίγετε σε φύλλο 1 – 1,5 εκ. πάχος περίπου. Κόβετε ντόνατς και τα βάζετε στα ταψιά που ετοιμάσατε. Την ζύμη που μένει την μαζεύετε, τη ζυμώνετε ελαφρά και ανοίγετε ξανά σε φύλλο. Κόβετε ντόντατς και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Λαδώνετε ελαφρά μεμβράνη τροφίμων και σκεπάζετε τα ταψιά με τα ντόνατς. Αφήνετε να φουσκώσουν για 40 περίπου λεπτά.

Βάζετε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί (εκεί θα βάλετε τα ντόνατς μετά το τηγανισμα. Γεμίζετε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο με λάδι, τουλάχιστον 5 εκ. Τη βάζετε να ζεσταθεί μέχρι τα λάδι να φτάσει τους 175 βαθμούς (ελέγχετε τακτικά την θερμοκρασία όσο τηγανίζετε και προσαρμόζετε την φωτιά για να μην παρακάψει το λάδι). Τηγανίζετε τα ντόνατς, λίγα λίγο και από τις δύο πλευρές (πρέπει να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα) περίπου 40 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά οι μπουκίτσες και 1 λεπτό από κάθε πλευρά τα μεγάλα.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω στη σχάρα που ετοιμάσατε. Αφήνετε 7 – 8 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βουτάτε στη ζάχαρη.

Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

http://www.radicio.com/%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B6%CE%AC%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *