Donuts σπιτικά από τον Αντώνη Δρακάκη και το ditucook.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά για 12 donuts

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό χλιαρό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
750 ml σπορέλαιο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση
 
Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη για 1 ώρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τον πλάστη ένα χοντρό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε με ένα τσέρκι 10-12 εκατοστών περίπου, στρογγυλά σχήματα. Με ένα σφηνάκι κόβουμε το κέντρο και το αφαιρούμε.
Με τη ζύμη που περισσεύει κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία και σχηματίζουμε τα υπόλοιπα donuts μέχρι να τελειώσει.
Έπειτα τα αφήνουμε μισή ωρίτσα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, πάντα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Για το τηγάνισμα ζεσταίνουμε καλά το σπορέλαιο σε μία μικρή κατσαρόλα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη όσο είναι ζεστά. Καλή σας όρεξη.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *