Bolero-Biodiet
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395 γρ.)
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου (ή μαργαρίνη και βούτυρο μισό-μισό)
600 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή και λίγο παραπάνω, το βλέπετε στο ζύμωμα
Εκτέλεση:

Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι. Μετά με ένα γάντι ζυμώνουμε τε το χέρι μας.
Αν θέλετε να προσθέσετε άλλα υλικά μέσα, όπως κακάο ή δάκρυα σοκολάτας ή καραμελάκια ή ξηρούς καρπούς (εγώ εδώ χώρισα τη ζύμη στα τρία: στη μια έβαλα κακάο και κομματάκια σοκολάτας, στην άλλη τριμμένο αμύγδαλο και στην τρίτη κομματάκια σοκολάτας), χωρίζετε τη ζύμη σας και προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκοτάκια, όσο για την ποσότητα που θα βάλουμε; Υπολογίζουμε όσο ένα καρύδι και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι. Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 στις αντιστάσεις. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε ένα πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά ή κουτί για μπισκότα.
Καλή επιτυχία!!

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *