Εκλέρ σοκολάτας με ροζ γλάσο, από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΑΙΡ (35-40 τεμ.)
2 φλυτζάνια νερό1 φλιτζάνι μαργαρίνη η βούτυρο

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά ζάχαρη

μισό κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

7 αυγά

2 βανίλιες

 

 

 

 

Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το νερό να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,το μπαίκιν,το αλάτι και τίς βανίλιες με μια κίνηση.

Τραβάμε από την φωτιά .Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι .

Ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει.

Αρχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά ένα -ένα.

Το βάζουμε σε σακούλα κορνέ.

< Κόβουμε > τα Εκλαίρ..

Τα ψήνουμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο

φούρνο 170C για 20 λεπτά περίπου.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά τουλάχιστον 3 ώρες προτού τα γεμίσουμε.

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

500 ml γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας

5 κρόκοι αυγών

125 γρ ζάχαρη

25 γρ αλεύρι μαλακό

25 γρ κόρν φλάουερ

1 φάκελο γκαρνί σοκολάτας Γιώτης

 

 

Χτυπάμε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα άλευρα.

Το μείγμα μας πρέπει να είναι υποκίτρινο και παχύρρευστο.

Ζεσταίνουμε το γάλα και την βανίλια μέχρι να κοντεύει να

βράσει σε σιγανή φωτιά.

Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε δυνατά.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά πάντα ανακατεύοντας

συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.

Αφήνουμε να κρυώσει η πατισερί σκεπασμένη πάντα με μεμβράνη.

Χτυπάμε την πατισερί με το γκαρνί σοκολάτας στο μίξερ.

Βάζουμε στο ψυγείο την πατισερί σοκολάτας πάλι σκεπασμένη

μέχρι να κρυώσουν τα εκλαίρ.

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Συνταγή για το γλάσο εδώ : http://koykoycook.gr/?p=10368

Θα χρειαστείτε φούξια χρώμα ζαχαροπλαστικής

για να χρωματίσετε το γλάσο.

Επίσης λίγη άσπρη ζαχαρόπαστα και ένα μικρο κουπάτ για να φτιάξετε τα λουλουδάκια

που θα βάλουμε από πάνω.

Γεμίζουμε με την πατισερί τα Εκλαίρ.

Τα αλείφουμε με το χρωματισμένο γλάσο και μόλις στερεοποιηθεί

κολλάμε (σε ένα πάρα ένα) τα λευκά λουλουδάκια.

Ιδανικά για γάμο η βάφτιση.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *