Εκλέρ στιγμής με τσουρέκι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις “Λιχουδιές της Μαριφάνης”!

“..μετά το προφιτερόλ με τσουρέκι  που αγαπήσετε ιδιαίτερα και έλαβα τα υπέροχα σχόλια σας στη σελίδα μου στο f/b, τώρα και εκλεράκια τσουρεκένια που ετοιμάζονται στο πιτς φυτίλι και θα σας λύσουν τα χέρια σε περιπτώσεις έκτακτης επίσκεψης στο σπίτι!!!

Δε θα σας κουράσω άλλο και ξεκινώ με τη συνταγή μας:

Υλικά:
1 μεγάλο τσουρέκι μακρόστενο
(έτοιμο ή σπιτικό)
1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου
 στιγμής με γεύση σοκολάτα
 σοκολατούχο γάλα (σε αντικατάσταση
με το γάλα που αναφέρονται στις οδηγίες
 παρασκευής της κρέμας και
αφαιρώντας 50 ml από τη συνολική ποσότητα)
Για το γλάσο:
1/2 φλιτζ.τσ. κακάο σε σκόνη
2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ.σ. μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού εσπεριδοειδών
1 κουτ.γλ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
νερό ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο όσο σηκώσει (σχεδόν 3 κουτ.σ.)

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε χτυπώντας τα υλικά της κρέμας μέχρι να πήξει. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
    Στο μεταξύ με προσοχή ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι το πλαϊνό μέρος του.
  • Γεμίζουμε το τσουρέκι μας με την κρέμα που ετοιμάσαμε και το κλείνουμε σε σάντουιτς. Τυλίγουμε πάλι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Έπειτα βγάζουμε, ξετυλίγουμε και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρές φέτες σχηματίζοντας έτσι μικρά σαντουιτσάκια.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά του γλάσου μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό. Εάν μας φανεί σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη ή γάλα μέχρι να αποκτήσουμε μια υφή που να μην είναι νερουλή αλλά να στέκεται στο κουτάλι.
  • Αλείφουμε* την επιφάνεια των γλυκών μας με το γλάσο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε!!!


*Εναλλακτικά όταν ξετυλίξουμε το τσουρέκι που γεμίσαμε το γλασάρουμε έτσι όπως είναι ολόκληρο και το βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. 

 

Πανεύκολα και απλά, ξαφνικά γέμισε το ψυγείο σας μικρά νόστιμα γλυκάκια!!!
Ελπίζω να σας αρέσουν! Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :* Μαριφάνη.
http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_2.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *