Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

Για τις βάφλες
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσανς ή σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 συσκευασία λάδι σε σπρέυ για βαφλιέρα
8 μπάλες παγωτό Carte D’Or παρφέ  με γεύση σοκολάτα
Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.

Λαδώνετε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέι για να μην κολλήσει το μείγμα.
Βάζετε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα. Γαρνίρετε τις βάφλες με ψιλοκομμένη μπανάνα και τις σερβίρετε ζεστές με δύο μπάλες παγωτόCarte D’Or παρφέ  με γεύση σοκολάτα και σιρόπι σοκολάτας.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka-me-pagoto/content/bafla-me-mpananes-kai-parfe-sokolatas-carte-d-or

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *