VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Προετοιμασία: 20-30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά

 

Υλικά

  • Γάλα 1 λίτρο
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Αυγά 5
  • Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι νερού
  • Βανίλιες σε σκόνη 2 τεμ
  • Φύλλο κρούστας 1πακέτο
Για την επικάλυψη
  • Κουβερτούρα 300 γρ
  • Ηλιέλαιο 1 κουταλάκι γλυκού

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες  μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα αυγά – ζάχαρη που χτυπήσαμε.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα και αφού το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά σούπας από το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.  Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε το κάθε ένα κατά μήκος ακριβώς στην. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε από την μια άκρη ως την άλλη μια λεπτή  λωρίδα από την κρέμα μας (αφήνουμε ένα μικρό κενό στις άκρες). Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην μας βγει η κρέμα και τυλίγουμε σε μακρόστενη φλογέρα.Τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλείφουμε από πάνω με όλο το υπόλοιπο βούτυρο που έμεινε.Ψήνουμε στον φούρνο στον  αέρα για 30-40 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και προσθέτουμε ένα κουταλάκι  του γλυκού ηλιέλαιο.Περιχύνουμε τις φλογέρες μας ή αν θέλουμε μόνο την μισή τους μεριά.

 

http://www.chefoulis.gr/%CF%86%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%82/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *