Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα απόλυτα σοκολατένιο γλυκάκι που θα λατρέψετε. Μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο, όμως όσο είναι ζεστό είναι ακόμη καλύτερο. Μην διστάσετε να το συνοδέψετε και με μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας.

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15′
  • Έτοιμο σε: 35′

fontan-sokolatas

Υλικά

  • 80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 75γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 αβγά
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε 4 πυρίμαχα ατομικά σκεύη.

Βήμα 2

Σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Βήμα 3

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στα πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Βήμα 4

Μπορείτε να απολαύσετε το φοντάν είτε ζεστό είτε κρύο, συνοδεύοντάς το με παγωτό και γαρνίροντας το με φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας!

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *