e-fresh-matrioshka

ΥΛΙΚΑ  ( για  18 γεμιστά μπισκότα)

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

1 αυγό και ένα ασπράδι

2 βανίλιες 

340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ  κακάο σκόνη άγλυκο

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.

Ρίξτε το αυγό, το ασπράδι,το κονιακ και το άρωμα.

Αλλάξτε εξάρτημα και βάλτε τον γάντζο στο μίξερ.

Ρίξτε το αλεύρι και το κακαο  και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σας ( 1 cm περίπου πάχος).

Κόψτε τα μπισκότα με το κουπάτ .

Βάλτε τα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.

Κόψτε ένα μικρό κύκλο με ένα πιο μικρό κουπάτ χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω.

Περιστρέφοντας  ένα πλαστικό καλαμάκι κάντε τις τρύπες από τα κουμπιά .

Βάλτε τα να ψηθούν για περίπου 8-10 λεπτά σε ταψάκια που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος..

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα Παυλίδη

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα την σοκολάτα..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

Αφήστε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει και να μπορεί να αλείφεται.

Καλύτερα να την φτιάξετε πρώτη έτσι ώστε να έχει κρυώσει μόλις τελειώσετε

με τα μπισκότα σας.

Αλείψτε το κάτω μέρος του μπισκότου με  γκανάς  και κολλήστε από πάνω το άλλο μπισκότο.

Απολαύστε τα με καφέ η τσάι  κάθε στιγμή…

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 (Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
  
 
https://koykoycook.gr/?p=25116
 
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.