Γλυκά γεμιστά πουράκια από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές διαδρομές”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γλυκό σνακ για όλες τις ώρες. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο.

Φτιάχνει 24 – 48 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Καρύδια λεπτοκοπανισμένα ή αμύγδαλα με τα φλούδια τους όχι ασπρισμένα
Σοκολάτα ψιλ/νη που την έχουμε ξύσει στον τρίφτη ή ψηφίδες σοκολάτας στο σακουλάκι από το σούπερ μάρκετ.
Μαύρη Ζάχαρη ή καστανή
Κανέλλα σκόνη
Λίγο βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Οδηγίες
Ανοίγουμε και απλώνουμε όλο το πακέτο με τα φύλλα. Κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι όλα τα φύλλα και βάζουμε τη μια στίβα πάνω στην άλλη.
Πασπαλίζουμε σε μικρή ποσότητα κανέλλα και ζάχαρη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πρώτου μισού φύλλου και στη συνέχεια ρίχνουμε αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα ή και τα δύο μαζί. Επίσης στη θέση των ξηρών καρπών μπορούμε να βάλουμε τριμμένη σοκολάτα.
Με προσοχή διπλώνουμε την άκρη του πρώτου κομματιού φύλλου, ώστε να διπλωθεί καλά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε σφιχτά ρολό, για να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι-πουράκι. Φτάνοντας στο τέλος του φύλλου, βάζουμε στην άκρη λίγο βούτυρο για να κολλήσει.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, ξεκινώντας πάντα με το άπλωμα κανέλλας και ζάχαρης, αλλά αλλάζουμε τη γέμιση για ποικιλία. Μπορούμε να βάλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και σταφίδες.
Τα βάζουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί , χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην ανοίξουν. Αλείφουμε από πάνω όλα τα μπαστουνάκια με βούτυρο, για να γίνουν τραγανά.
Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/glyka-gemista-poyrakia.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *