e-fresh-matrioshka
Για τα Donuts:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν -πάουντερ Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό 


Για το γλάσο:


250 γρ. σοκολάτα (με 70% κακάο), λιωμένη
Πολύχρωμη τρούφα για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση 


Για τα Donuts


Προθερμάνετε το φούρνο στους 176 ο C . Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί, για να μην σας κολλήσουν τα donuts.
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατέψτε λίγο τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια, το αυγό και ανακατέψτε τα μέχρι να «δέσουν» τα υλικά μεταξύ τους. Πάρτε το μπολ με τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε το μαζί με τα ξηρά συστατικά, μέχρι τα υλικά να έχουν αναμειχθεί καλά μεταξύ τους.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, με τη βοήθεια ενός κόφτη σε σχήμα καρδιάς κόψτε τα donuts. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 17 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα τα donuts, πιέστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι τα donuts είναι έτοιμα.
Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν, πριν τα περιχύσετε με το γλάσο.


Για το γλάσο:


Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν-μαρί και απλώστε την πάνω από τα donuts. Πασπαλίστε τα με την πολύχρωμη τρούφα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα! 

 


Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1062812153731212/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.