Γλυκό σάντουιτς από μπισκότα και παγωτό! Ακόμη να το δοκιμάσετε;
Υλικά
1 και 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο καφέ
1 μεγάλο κύπελλο παγωτό με γεύση βανίλια
Τρούφα για τη διακόσμηση 

 


Εκτέλεση 


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ο C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλα ταψιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί τα δυο είδη ζάχαρης, το βούτυρο και το καφέ μέχρι το μείγμα σας να είναι αφράτο. Σιγά- σιγά προσθέστε στο μίξερ το μείγμα αλεύρου και ανακατέψτε πολύ καλά.
Καλύψτε το μπολ του μίξερ με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη σας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σας και δουλέψτε τη λίγο με τα χέρια. Στη συνέχεια, κόψτε τη σε στρογγυλά κομμάτια (εάν δεν έχετε στρογγυλούς κόφτες μπισκότων κόψτε τα με τη βοήθεια ενός ποτηριού). Τοποθετήστε τα μπισκότα σας στα 2 ταψιά και ψήστε τα για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Τοποθετήστε 2 κουταλιές του παγωτού στο κέντρο του ενός μπισκότου σας και τοποθετήστε το άλλο μπισκότο πάνω από το παγωτό. Πιέστε ελαφρά για να απλωθεί ομοιόμορφα η γέμιση σας και προς το εξωτερικό του μπισκότου. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα. Εάν θέλετε πασπαλίστε τα με λίγο τρούφα. Σερβίρετε τα αμέσως! 


Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/969900329689062/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *