Γλυκό σοκολατένιο τοστ, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes”!

Μιας που στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ τσουρέκι, θα μπορούσα να σας την προτείνω σαν ιδέα ανακύκλωσης του τσουρεκιού που θα σας περισσέψει το Πάσχα. Όμως δεν θα το κάνω.
Αντί αυτού, θα σας πω να φτιάξετε 1 τσουρέκι παραπάνω, μόνο και μόνο για να το μεταμορφώσετε σε αυτό το απίστευτα σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση τοστ.
Το υγρό μίγμα μέσα στο οποίο βυθίζονται οι φέτες τσουρεκιού, έχει ενισχυθεί με εκχύλισμα πορτοκαλιού. Έτσι, για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας και για να τονωθούν λίγο οι αισθήσεις μας.
Εάν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, παραλείψτε το εκχύλισμα (και αφήστε με να απορώ πώς γίνεται να μη σας ενθουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο το πορτοκάλι συμπληρώνει και διαφοροποιεί τη γεύση της σοκολάτας).

Το Πάσχα πλησιάζει.
Μαζί με ιδέες που ελπίζω ότι θα υλοποιηθούν, ένα σούπερ ανανεωμένο Cook Craft Create και μία δωροθεσία που νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ!

Chocolate-challah-toast

Γλυκό (σούπερ) σοκολατένιο τοστ

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 6
Υλικά
  • Για την γκανάς:
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 40 γραμμ. βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
  • Για τα τοστ:
  • 12 φέτες τσουρέκι
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 600 γραμμ. φρέσκο γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
  • 6-8 κουταλιές έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την γκανάς. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να ενωθούν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  2. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις μισές φέτες από το τσουρέκι σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Αλείφουμε όλες τις φέτες με γκανάς και από πάνω τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες τσουρέκι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρόφημα σοκολάτας και το εκχύλισμα πορτοκαλιού.
  4. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό το τσουρέκι και πιέζουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  5. Σκεπάζουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
  6. Το βγάζουμε από το ψυγείο περίπου 30’ πριν από το ψήσιμο.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  8. Ψήνουμε το τσουρέκι για 30’. Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και λίγη γκανάς ακόμα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *