Γλυκές τηγανίτες από τον Giorgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 


 

 Υλικά:
 20 γρ. ξύσμα λεμονιού (1 κουτ. σούπας)
 200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 50 γρ. βούτυρο
 2 αυγά
 500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
 25 γρ. μαγιά νωπή
 1 πρέζα αλάτι
 150 ml καλαμποκέλαιο Υλικά για διακόσμηση:
 50 γρ. ζάχαρηΠροτεινόμενες μερίδες: 8

 Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

 

Θερμίδες506
Πρωτεΐνες ζωικές2,45 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,83 γρ.
Υδατάνθρακες56,05 γρ.
Λιπαρά26,71 γρ.
Σάκχαρα8,49 γρ.
Φυτικές ίνες2,02 γρ.

 

 

 ΕκτέλεσηΔιαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο, για 30 λεπτά περίπου.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το βούτυρο, αφού πρώτα το αφήσουμε να μαλακώσει, το υπόλοιπο γάλα,  τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού και μία πρέζα αλάτι.

Aνακατεύουμε με το μίξερ ή με τα χέρια μας τα δύο μείγματα για 5 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 5 εκατοστά και κόβουμε τις τηγανίτες με ένα μαχαίρι ή με ένα καλούπι για κουλούρια και τις αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν σκεπασμένες με πετσέτα.

Τηγανίζουμε σε ζεστό φυτικό λάδι (αν υπάρχει θερμόμετρο, στους 150-160°C). Μόλις ροδίσουν, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη.

 

 

http://www.i-food.gr/recipe/1899/glikes-tiganites

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *