Κέικ με Maltesers, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Τα αγαπημένα και σοκολατένια maltesers γίνονται κέικ!!!

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι cottage cheese
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 – 20 μαλτίζερς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το cottage cheese και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

2. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικιν πάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Αραδιάζετε στην επιφάνειά του κέικ τα μαλτίζερς και τα πιέζετε ελαφρά. Ψήνετε το κείκ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το κέικ πίτα να κρυώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο μείγμα και κομματάκια σοκολάτας.

ttp://mirsini.gr/new/sintages/glika/keik-tourtes/recipe/980



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *