Εκτέλεση
Για τη ζύμη του Monkey Bread
Για το φανταστικό κέικ τσουρέκι με σοκολάτα και καραμέλα κανέλας, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε πρώτα στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα και τα χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι, όχι όλο μαζί.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαστιχωτή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Χτυπάμε τα υλικά για 10′ στο μίξερ.
Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης γέμιση, κράνμπερις, σταφίδα και σταγόνες σοκολάτας. Μαζεύουμε τη ζύμη και με τις ενώσεις προς τα κάτω τη βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.
Σκεπάζουμε καλά το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή για 1 ώρα κοντά σε ζεστό σημείο. Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεφουσκώνουμε με τα χέρια τη ζύμη στον πάγκο. Τη χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά να βουτυρωθούν όλα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση