Κοκ σε σχήμα καρδιάς (Boston cream pie), από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τρελαίνομαι για κοκ και πάντα ήθελα να φτιάξω ένα γιγάντιο κοκ, σαν τούρτα. Το έφτιαξα λοιπόν, μόνο που το έκανα μεγάλο κι αγιοβαλεντίνικο, σε σχήμα καρδιάς όπως φτιάχνουν το Boston Cream Pie, τη Μποστονέζικη πίτα που δεν είναι ακριβώς πίτα, αλλά ένα αφράτο παντεσπάνι βουτύρου με γέμιση κρέμας πατισερί και επικάλυψη σοκολάτας. Το έβρεξα με λίγο παλαιωμένο τσίπουρο, ήπια κι εγώ μια γουλίτσα εις υγείαν των ερωτευμένων και σας παραδίδω τη συνταγή. Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι καταπληκτικό!

Υλικά για μια φόρμα διαμ. 24εκ.

  • 4 αβγά + 4 κρόκους αβγών
  • 350γρ. ζάχαρη
  • 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 100γρ. βούτυρο LURPAK
  • 125γρ. γάλα
  • 1/2 φλιτζανιού περίπου παλαιωμένο τσίπουρο ή ρούμι

Για τη γέμιση

  • 400ml γάλα
  • 2 αβγά
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 40γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 25γρ. βούτυρο LURPAK

για την επικάλυψη

  • 125γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

kok kardia 3edited

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC στον αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι.
  2. Ρίχνετε τα αβγά και τους κρόκους στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 5 λεπτά επιπλέον να γίνουν ένα υπόλευκο αφράτο μίγμα.
  3. Στο μεταξύ βάζετε το γάλα με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα του βουτύρου στο μίγμα των αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, μέχρι να το ενσωματώσετε όλο. Αδειάζετε το τελικό μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί σε βάθος.
  4. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά. Το αφήνετε να κρυώσει σε σύρμα και ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε τα 250ml από το γάλα να ζεσταίνεται στη φωτιά και χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ το αβγό με τη ζάχαρη, το κορν φλάου και τη βανίλια με σύρμα χειρός, προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές ρευστό μίγμα. Το αδειάζετε στο ζεστό γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Προσθέτετε και το βούτυρο και αφήνετε την κρέμα σκεπασμένη με σελοφάν για να μην κάνει κρούστα.
  5. Κόβετε προσεκτικά το κέικ κατά μήκος σε δύο φύλλα και αφού τα βρέξετε με το τσίπουρο ή το μαύρο ρούμι, απλώνετε την κρέμα στο κάτω φύλλο, το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο και ετοιμάζετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
  6.  Βάζετε την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά σε ένα κατσαρολάκι και ψιλοκόβετε την κουβερτούρα. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στην κουβερτούρα κι ανακατεύετε να λιώσει. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνετε με αυτήν το κέικ και όταν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί μπορείτε να σερβίρετε.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

http://www.sweetly.gr/2016/02/tourta-kardia-me-gemisi-krema-kai-sokolatenia-epikalipsi-boston-crem-pie/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *