Κοκάκια λαχταριστά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκάκι που σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και μόνο στη θέα τους και όταν τα γευτεί δεν μπορεί να σταματήσει στο … ένα. Κοκάκια λαχταριστά, για όλη την οικογένεια, τους καλεσμένους σας και για όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

 

  • Για τη ζύμη:
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 5 κρόκοι αυγών [ελαφρώς χτυπημένα]
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη κρέμα:
  • 2 1/2 φλ. γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών [ελαφρώς χτυπημένα]
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 650 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • Για το σιρόπι:
  • 3 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. κονιάκ [προαιρετικά]
  • 1/2 φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς  και στρώνουμε με λαδόκολα το ταψί του φούρνου.
  2. Για τη ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε μια αφράτη και λεία κρέμα.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης, περίπου στο μέγεθος της παλάμης μας. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 13′-15′ τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Για τη κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα στο οποίο έχουν διαλύσει το κορν φλαουρ και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ελαφρώς χτυπημένους και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρουμε τη κρέμα σε μπολ την αφήνουμε 10′ να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά [1 ώρα περίπου].
  5. Μετά τη μία ώρα, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, βγάζουμε το μπολ με τη κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί ανακατεύοντας συνεχώς απαλά να ενσωματωθεί πλήρως.
  6. Για το σιρόπι: Εν” τω μεταξύ όσο περιμένουμε να παγώσει βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα, προσθέτουμε το κονιάκ [προαιρετικά] και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια βουτάμε τα κοκάκια που ψήσαμε και ήδη έχουν κρυώσει στο σιρόπι, για λιγότερο από 1 λεπτό. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν.
  7. Για τη συναρμολόγιση: Παίρνουμε τα κοκάκια που ήδη έχουν στραγγίξει από το σιρόπι τους και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή σακούλας ζαχαροπλαστικής βάζουμε κρέμα στο κέντρο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κοκάκι πιέζοντας ελαφρώς να κολήσει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώστε να γίνουν όλα τα κοκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
  8. Για το γλάσο: Μέχρι να κρυώσουν τα κοκάκια βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα σε κομματάκια με τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βγάζετε τα κοκάκια από το ψυγείο τα βουτάτε από τη μια πλευρά στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προαιρετικά γαρνίρετε και με σιρόπι σοκολάτας ή με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

φούρνου συνταγές κωκ κοκκάκια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/kokakia-lachtarista/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *