Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με σοκολατένιο τυρί κρέμα, από την Έλσα Κουκουμέρια και το chef στον αέρα!

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
4 Κ.Σ. ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 Κ.Σ. ΑΛΑΤΙ
1/2 ΦΛ. ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ)
2 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
2 ΦΛ. ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ)
1 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΛ. ΣΟΥΣΑΜΙ
ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ:
15 ΓΡ. ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
1/2 ΦΛ. ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Σ ΑΛΕΥΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη μαγιά, σε θερμοκρασία δωματίου, να φουσκώσει, για 30 λεπτά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη φουσκωμένη μαγιά, το σπορέλαιο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε, με τον γάντζο, στην αρχή για 3 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, και μετά σε δυνατή ταχύτητα, για άλλα 5 λεπτά. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια την ζυμώνουμε ξανά στο μίξερ, για 5 λεπτά.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-18 κομμάτια και τα πλάθουμε, σε σχήμα μακριού κορδονιού, περίπου 30 εκατοστών. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη. Βουτάμε τα κουλούρια, πρώτα στο ζαχαρόνερο, μετά τα περνάμε από το σουσάμι και τα κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες, σχηματίζοντας το κουλούρι. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ένα ταψί, αλειμμένο με ηλιέλαιο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, για 30 λεπτά.
Έπειτα τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Αφού ψηθούν, κόβουμε τα κουλούρια στη μέση και τα γεμίζουμε με σοκολατένιο φρέσκο τυρί κρέμα.

 

 

http://chefonair.gr/syntages/koulouri-thessalonikis-gemisto-sokolatenio-tiri-krema/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *