Λουκουμάδες με διπλή σοκολάτα, από την NESTLÉ και το nestlenoiazomai.gr!

Θα χρειαστείς

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. νερό χλιαρό (στους 30οC)
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα  DESSERT
  • 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Λευκή
  • Δημητριακά Nestlé Clusters για το γαρνίρισμα

 

Δείτε την εκτέλεση στο video: https://youtu.be/2G99ICdU2Lc

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη και πρόσθεσε σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια,πρόσθεσε το αλάτι και άφησε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (για 30 λεπτά περίπου).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο καλό θα ήταν να βουτάς κάθε τόσο σε νερό αν κολλάει η ζύμη, πάρε λίγη από τη ζύμη και ρίχτη μέσα στο καυτό λάδι. Όταν οι λουκουμάδες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτους έναν-έναν με τρυπητή κουτάλα και ακούμπησέ τους σε πιατέλα, αφού πρώτα έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Eτοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας:

Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος καλά, χωρίς να βράσει. Βάλε σε δύο μπολ τα δύο είδη κουβερτούρας Nestlé Dessert, αφού τα κόψεις σε κομμάτια. Απέσυρε από τη φωτιά την κρέμα γάλακτος και ρίξε από μισή ποσότητα σε κάθε μπολ. Ανακάτεψε να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν οι δύο γκανάς.

Βγάλε το χαρτί από την πιατέλα, αφού έχει απορροφήσει το περιττό λάδι και κάλυψε τους λουκουμάδες με την γκανάς. Λίγα δημητριακά Clusters θα απογειώσουν το γλυκό σου!

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *