Απίστευτοι Λουκουμάδες με ένα υλικό από την mamatsita!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες για το Κυριακάτικο πρωινό, που φυσικά οφείλεις να μην το παραβλέπεις (ότι ώρα κι αν ξυπνήσεις) και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο πέραν των αυγών ή των pancake, νομίζω πως θα βρεις αυτή την ιδέα των «λουκουμάδων», ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!
Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι μόνο για το Κυριακάτικο πρωινό.

Είναι και για την απογευματινή λιγούρα, είναι και για το παιδικό πάρτι, είναι και για τον καφέ με την φίλη σου, είναι γενικώς!!!
Το γεγονός επίσης πως  για  να τους ετοιμάσεις χρειάζεσαι μόνο ένα, ναι καλά διάβασες, μόνο ένα υλικό κι ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, αυτό νομίζω πως θα σε βάλει σε ακόμη μεγαλύτερο πειρασμό για να τους φτιάξεις.
Εμένα πάντως με ενθουσίασε!!!

λουκουμάδες

 

Για να φτιάξεις λοιπόν κι εσύ αυτούς τους λουκουμάδες, θα χρειαστείς τα εξής πάρα πολλά, σημείωσε
σφολιάτα &
σπορέλαιο

λουκουμάδεςλουκουμάδεςΞετυλίγεις την σφολιάτα, η οποία θα πρέπει να είναι παγωμένη,* δεν την απλώνεις και διατηρείς το δίπλωμα που είχε μέσα στην συσκευασία της.
Κόβεις τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και κάνεις με ένα μικρότερο κουπάτ μια τρύπα στη μέση.
Αν δεν έχεις μικρότερο κουπατ, χρησιμοποίησε το καπάκι από ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού ή αναψυκτικού. Κι εγώ αυτό έκανα.
Από εδώ και πέρα η διαδικασία είναι ίδια με αυτή των κανονικών λουκουμάδων.

λουκουμάδεςλουκουμάδεςΔηλαδή, τηγανίζεις σε μπόλικο σπορέλαιο το οποίο έχει ζεσταθεί καλά για ένα λεπτό περίπου, γυρνώντας τους «λουκουμάδες» αρκετές φορές για να ψηθούν μέχρι μέσα. Τους τοποθετείς σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και μόλις έτοιμοι για σερβίρισμα τους ραντίζεις με μπόλικο μελάκι και κανελίτσα.
Προετοιμάσου! Θα γίνουν ανάρπαστοι!!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Με αγάπη
Mamatsita

Tip1* Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένη σφολιάτα μην την αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όπως σου ανέφερα και παραπάνω, θα πρέπει να είναι κρύα.

Tip 2 Ότι σου περισσέψει από το φύλλο της σφολιάτας, το ξαναπλάθεις, το ανοίγεις με τον πλάστη και ξαναφτιάχνεις «λουκουμάδες».

Tip 3 Εκτός από μέλι και κανέλα, τους σκέφτομαι και με σιρόπι σοκολάτας ή και με γλάσο βανίλιας.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *