Λουκουμάδες με κρέμα πικραμύγδαλου, από το icookgreek.com!

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • Για περίπου 25 τεμάχια
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 φλιτζάνια
  • μαγιά: 1 φακελάκι
  • χλιαρό νερό: 1/2 φλιτζάνι
  • χλιαρό γάλα: 3/4 του φλιτζανιού
  • ζάχαρη: 1/4 του φλιτζανιού
  • αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • αυγό: 1
  • βούτυρο λιωμένο: 1/4 του φλιτζανιού
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Για την κρέμα πικραμύγδαλου
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής: 1 φάκελος
  • γάλα: 400 ml
  • λικέρ Amaretto: 4 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακιά και ελλαστική που να μην κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Την ξαναζυμώνετε μερικά λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε χοντρό φύλλο (πάχους περίπου 8 χιλιοστών). Κόβετε με κουπ πατ 25 δίσκους διαμέτρου 6 εκ.
  3. Τοποθετείτε τους λουκουμάδες σε αλευρωμένη πετσέτα, τους σκεπάζετε και τους αφήνετε για 1 ώρα να ξεκουραστούν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το πολύ λάδι. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με 400 ml γάλα. Αραιώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το λικέρ και γαρνίερετε με την κρέμα το κέντρο των λουκουμάδων, αφού τα σκίσετε στη μέση οριζόντια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *