MADELEINE, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ MADELEINE


– 70 γρ. γάλα
– 3 αυγά
– 15 γρ. μέλι
– 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 30 γρ. κακάο
– 220 γρ. βούτυρο μαλακό
– 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
– ψιλοκομμένη σοκολάτα

 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
– 200 γρ. γάλα
– 190 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 230 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
– λίγη τόνγκα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ MADELEINE

Βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το μέλι και ανακατεύουμε. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα υγρά και ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μία νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε τη ζύμη των μαντλέν για να μαλακώσει και να φύγει ο αέρας. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βουτυρώνουμε με κρύο βούτυρο και αλευρώνουμε φόρμες μαντλέν. Παγώνουμε τη φόρμα. Βάζουμε τη ζύμη με ίσιο κορνέ. Ρίχνουμε από πάνω κομματάκια σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 7 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σηκώνουμε τις μαντλέν να κρυώσουν λίγο.
Για την κρέμα σοκολάτας ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Τρίβουμε λίγη τόνγκα πάνω από τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
Κάνουμε μία μικρή τρύπα στις χλιαρές μαντλέν. Γεμίζουμε με κρύα κρέμα σοκολάτας.

 

 Δείτε το video : https://youtu.be/W5SIf5UhSuk

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=6966

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *