Μαλακά σοκολατένια cookies, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα αμερικανικά μπισκότα τύπου cookies.

 

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Βάρος: 1 κιλό, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 νύχτα, Ψήσιμο: 12΄-15΄

 

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά το λιωμένο μείγμα και το αφήνουμε κατά μέρος. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας σε αυτό των αβγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επομένη παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα και το σπρώχνουμε με άλλο κουταλάκι πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας μια ακανόνιστη μπουκίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα cookies αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC-170ºC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/cookies/soft-sokolatenia-cookies/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *