Μαμαδίστικα donuts φούρνου, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το workingmoms.gr!
Η υγιεινή εκδοχή των κλασσικών donuts!
Υλικά για 20 περίπου donuts:
200 γραμμάρια γάλα φρέσκο χλιαρό
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκοι αυγών
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλιά του γλυκού σόδα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους με το λιωμένο βούτυρο (ξύσμα πορτοκάλι – εάν θέλουμε – εγώ δεν έβαλα) και λίγο λίγο το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε καλά καλά. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα που να κολλάει.
Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας και κάνουμε μία μπάλα.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με πλάστη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 περίπου εκατοστό. Κόβουμε το ζυμάρι μας, εάν θέλουμε το γεμίζουμε (εγώ έβαλα κομματάκια μαύρης σοκολάτας) και αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη,ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο, τα περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική.
Εγώ τα λάτρεψα…..πιστέψτε με δεν είναι σαν τα τηγανητά, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ νόστιμα.
Καλή σας επιτυχία……
Σας φιλώ Nadina Markopoulou
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Donuts φούρνου με σοκολάτα και πορτοκάλι, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Donuts στο φούρνο με γλάσο σοκολάτας, από το thegreenmixer.com!
Μικρά donuts σοκολάτας και γλάσο βανίλιας, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!
Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Εξαιρετικά αφράτα ντόνατς φούρνου (Video), από τους Μιχάλη και Χάρη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Σοκολατένια ντόνατς με καραμέλα γάλακτος, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tast...
Αφήστε μια απάντηση