Μαμαδίστικα donuts φούρνου, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το workingmoms.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η υγιεινή εκδοχή των κλασσικών donuts!

Υλικά για 20 περίπου donuts:

 

200 γραμμάρια γάλα φρέσκο χλιαρό

1 πρέζα αλάτι

2 κρόκοι αυγών

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

60 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλιά του γλυκού σόδα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους με το λιωμένο βούτυρο (ξύσμα πορτοκάλι – εάν θέλουμε – εγώ δεν έβαλα) και λίγο λίγο το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε καλά καλά. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα που να κολλάει.

Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας και κάνουμε μία μπάλα.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με πλάστη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 περίπου εκατοστό. Κόβουμε το ζυμάρι μας, εάν θέλουμε το γεμίζουμε (εγώ έβαλα κομματάκια μαύρης σοκολάτας) και αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη,ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο, τα περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική.

Εγώ τα λάτρεψα…..πιστέψτε με δεν είναι σαν τα τηγανητά, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ νόστιμα.

Καλή σας επιτυχία……

Σας φιλώ Nadina Markopoulou

Working Moms
http://www.workingmoms.gr/2017/02/mamadistika-donuts-fournou.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *