Mama’s 5 minute cake ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!

Ο τίτλος του κέικ πρόδωσε και τη συνταγή νομίζω.
Σαν μαμά λατρεύω τις  πανεύκολες συνταγές του 5 λεπτού.
Μία από αυτές είναι η παρακάτω η οποία είναι από τις ωραιότερες συνταγές σοκολατένιου κέικ που έχω φτιάξει.

 

 

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. κίτρινο κορν φλάουρ (αλεύρι καλαμποκιού) ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού γεμάτα μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 165 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξυδο
  • 300 ml γάλα καρύδας
  • 1-2 κουτ. σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Πασπάλισμα

  • Άχνη ζάχαρη (προαιρετικό)

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε πολύ καλά.
  2. Διαλύουμε τη μαρμελάδα στο γάλα.
  3. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το γάλα, το ξύδι, το λάδι, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέρη στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο μίγμα και να πετύχουμε μια ζύμη σα μερέντα.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε τσέρκι 24 εκ.και ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Θέλουμε το κέικ ζουμερό.

 

http://www.dairy-free.eu/mamas-fivemin-cake/

 

cake65-min



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *