Μικρά donuts σοκολάτας και γλάσο βανίλιας, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

 Γρήγορα και εύκολα μικρά donuts σοκολάτας και γλάσο βανίλιας, χωρίς μαγιά!Ψήνονται στον φούρνο!
Υλικά 
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
180 ml. γάλα
1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
45 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Για το γλάσο 


225 γρ. ζάχαρη άχνη
60 ml. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί μικρές φόρμες των muffins.
Για τα donuts
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπέικιν- πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε το μπολ στην άκρη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε μαζί τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να είναι λείο. Προσθέστε, το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Σιγά-σιγά προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο μοιράστε το στις φόρμες των muffins (μοιράστε το με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού).
Ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στα φορμάκια και στη συνέχεια αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για άλλα 5 λεπτά.
Για το γλάσο
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βουτήξτε τα donuts και αφήστε τα να «στεγνώσουν» καλά. Εάν θέλετε μια παχιά στρώση από γλάσο, βουτήξτε το άλλες 2 με 3 φορές στο μείγμα. 


Καλή σας απόλαυση!

 

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *