Μυρμηγκάτο, από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana και το workingmoms.gr!.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Παντεσπάνι:

 

6 αβγά

 

1 μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

½ πακέτο μαργαρίνη των 250 γρ.

1 ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια αλεύρι

1 ποτήρι τρούφα

 

Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 ½ ποτήρι ζάχαρη
Βράζουμε για 5΄ με μια φλούδα λεμονιού.

 

Γλάσο:
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

4 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν-φλάουρ

1 ποτήρι νερό ½ φλιτζάνι γάλα

Διαλύουμε το νισεστέ ή το κόρν-φλάουρ στο γάλα, το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν ανακατεύοντας διαρκώς και μόλις πήξει το ρίχνουμε πάνω από το κρύο σιροπιασμένο παντεσπάνι.

 

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά όπως για το κέικ και στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και όταν κρυώσει ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι και αφού κρυώσει και αυτό το γλασάρουμε.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

06/07/2016
http://www.workingmoms.gr/2016/07/blog-post_8.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *