VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

ΥΛΙΚΑ

  • 10 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου
  • 225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
  • 250 ml γάλα
  • 4 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου, κομμένα στα δύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε τον κρόκο και το εκχύλισμα  βανίλιας ανακατεύοντας καλά.
  4. Αφού αναμίξουμε το αλεύρι με το αλάτι το συμπληρώνουμε σταδιακά στο μείγμα, μέχρι να γίνει μια θρυμματισμένη ζύμη.
  5. Κόβουμε πέντε μπισκότα γεμιστά σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια μαρίζ.
  6. Προετοιμάζουμε τα καλούπια με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε εσωτερικά.
  7. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και γεμίζουμε τον πάτο και τα τοιχία από τα καλούπια (ποτηράκια) σχηματίζοντας ένα ποτηράκι, αφαιρώντας ότι μείγμα περισσεύει.
  8. Μόλις τελειώσουμε όλα τα καλούπια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  9. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
  10. Βγαίνουν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  11. Αφαιρούμε τα καλούπια.
  12. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και καλύπτουμε με ένα πινέλο  εσωτερικά τα ποτηράκια σε παχιά στρώση, στραγγίζοντας την περίσσεια.
  13. Έπειτα κόβουμε 4 γεμιστά μπισκότα στη μέση και με τη λιωμένη σοκολάτα «κολλάμε» στο πλάι κάθε ποτηριού από μισό μπισκότο δημιουργώντας το αυτί του.
  14. Μπαίνουν στο ψυγείο για 15 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
  15. Τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα γεμίζουμε με  κρύο γάλα.

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/mpiskotenio-potiraki-me-gemista-paapodpoulou/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.