Μπισκοτένιο ποτηράκι με Γεμιστά Παπαδοπούλου γεμάτο γάλα, από το syntages.papadopoulou.gr!
ΥΛΙΚΑ
- 10 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου
- 225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ ζάχαρη
- 130 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
- 250 ml γάλα
- 4 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου, κομμένα στα δύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας καλά.
- Αφού αναμίξουμε το αλεύρι με το αλάτι το συμπληρώνουμε σταδιακά στο μείγμα, μέχρι να γίνει μια θρυμματισμένη ζύμη.
- Κόβουμε πέντε μπισκότα γεμιστά σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια μαρίζ.
- Προετοιμάζουμε τα καλούπια με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε εσωτερικά.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και γεμίζουμε τον πάτο και τα τοιχία από τα καλούπια (ποτηράκια) σχηματίζοντας ένα ποτηράκι, αφαιρώντας ότι μείγμα περισσεύει.
- Μόλις τελειώσουμε όλα τα καλούπια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
- Βγαίνουν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Αφαιρούμε τα καλούπια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και καλύπτουμε με ένα πινέλο εσωτερικά τα ποτηράκια σε παχιά στρώση, στραγγίζοντας την περίσσεια.
- Έπειτα κόβουμε 4 γεμιστά μπισκότα στη μέση και με τη λιωμένη σοκολάτα «κολλάμε» στο πλάι κάθε ποτηριού από μισό μπισκότο δημιουργώντας το αυτί του.
- Μπαίνουν στο ψυγείο για 15 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
- Τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα γεμίζουμε με κρύο γάλα.
http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/mpiskotenio-potiraki-me-gemista-paapodpoulou/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση