Μπουκίτσες σοκολατένιου κέικ από το “Cookbox” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 165 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον 150 γρ.
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 40′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.

Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί,σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά το μίγμα να κρυώσει.

Προσθέτουμε στο μίγμα τα 165 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλέυρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματισθεί μια απαλή ζύμη. Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ώστε να σφίξει.

Πλάθουμε τη ζύμη σε 14 μπαλάκια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη σε ένα πιάτο και βουτάμε κάθε μπαλάκι στη ζάχαρη. Φροντίζουμε να καλυφθεί καλά απο τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέ όλα τα μπαλάκια.

Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να τα νιώθουμε σφιχτά.

Βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/keik/mpoukitses-sokolateniou-keik

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *