Απίθανα Νεγράκια από την εκπληκτική Σόφη Τσιώπου, και τις Λιχουδιές της Σόφης!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

5 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια


ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη σοκολατένια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
200 γρ.γάλα φρέσκο


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ γεμάτη βανίλια γλυκό υποβρύχιο
1 κ.σ μαργαρίνη
2 φακελάκια τρούφα για το τύλιγμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Ξεκινάω με το σιρόπι.Βράζω όλα τα υλικά 1 λεπτό μόνο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
-Για τη βάση.Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το κορν φλάουρ.Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι πολύ καλά να φουσκώσουν και να πήξουν.Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Βάζω το μίγμα σε κορνε ή με κουτάλι σε ταψιά με λαδόκολα σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνω στους 160 και τα 2 ταψιά μαζί στον αέρα για 12 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα,ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 στον ίδιο χρόνο.
-Χτυπάω το γκαρνί σκόνη με το γάλα να γίνει σαντιγί και προσθέτω το ζαχαρουχο.
-Για το γλάσο λιώνω σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μαζί.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ


-Σιροπιάζω με πινέλο τις βάσεις γεμίζω με κρέμα και τα ενώνω
μεταξύ τους.
Βουτάω την μία επιφάνεια μόνο στο γλάσο σοκολάτας,τα αλείφω εξωτερικά και περιμετρικά με λίγη από την κρέμα ή με λίγη πραλίνα λιωμένη και τα τυλίγω στην τρούφα.(αυτο το κάνω για να κολλήσει η τρούφα γύρω γυρω!)
Το γλάσο ”στεκάρει” όταν παγώσει αλλά μένει μαλακό και μοιάζει πολύ με αυτο που έχουν τα κωκάκια στα ζαχαροπλαστεία!


Αν το θέλετε πιο σκληρό βάλτε περισσότερη σοκολάτα.

  



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *