Bolero-Biodiet

Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν με τόσα χρώματα και με αυτό το τόσο νόστιμο μπισκοτογλυκό! Τι λέτε θα το φτιάξετε μαζί τους;

Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν – πάουντερ Αλλατίνη 
170 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα


Για την κρέμα 


55 γρ. βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας νερό
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
Πολύχρωμη τρούφα 

 


Εκτέλεση 


Για τη βάση μπισκότου 


Τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψί και προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C.
Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το αλεύρι, το μπείκιν- παόυντερ , τη σόδα και το κορνφλάουρ. Ανακατέψτε απαλά και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει εντελώς. 


Για την κρέμα 


Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο με τη μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε την καλά στο μείγμα. Τέλος προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα απλώστε την πάνω από την κρούστα και πασπαλίστε την επιφάνεια του γλυκού με πολύχρωμη τρούφα!

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1020327917979636/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *