VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Συνταγή για  πανεύκολα ατομικά δίχρωμα παγωτάκια μέσα σε πλαστικά κυπελλάκια για παιδικά parties και όχι μόνο!

ΥΛΙΚΑ 

(για περίπου 40 κυπελλάκια)

1 Φυτική κρέμα γάλακτος Torre  (500 ml)

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

200 ml γάλα εβαπορέ light  κρύο,    η  200  ml  φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά   (για πιο ανάλαφρη υφή  συγκριτικά με το εβαπορέ) και λίγο ακόμη για το σοκολατένιο μίγμα

2 κουταλιές σούπας κακάο ΙΟΝ η NESTLE DESSERT

Για την επικάλυψη

250 gr κουβερτούρα ION η NESTLE DESSERT

180  ml γάλα φρέσκο light

caprice κομμένα στα δύο η mini oreo

προαιρετικά ένα έτοιμο κέικ  βανίλια η σοκολάτα η ανάμικτο  γύρω στα 300 gr.

Επίσης θα χρειαστούμε πλαστικά κυπελλάκια για σφηνάκια και   μικρά πλαστικά κουταλάκια παγωτού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο mixer  στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει  αφράτη σαντιγί.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και το εβαπορέ  η το φρέσκο γάλα  και συνεχίζουμε να  χτυπάμε αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα και μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα  μας.

Γεμίζουμε τα κυπελλάκια μέχρι την μέση με το  μίγμα παγωτό βανίλια.

Ρίχνουμε στο   μίγμα που μας  περίσσεψε τις 2 κουταλιές κακάο  και λίγο ακόμη γάλα και χτυπάμε στο mixer για πολύ λίγο  μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σοκολατένιο .

Γεμίζουμε τα κυπελλάκια μας με το μίγμα παγωτό σοκολάτα αφήνοντας λίγο κενό για την επικάλυψη.

Τοποθετούμε τα κυπελλάκια μας σε βαθύ μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 180 ml γάλα και το αφήνουμε να βράσει ελάχιστα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 250 gr. κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε τα κυπελλάκια απο την κατάψυξη και τα περιχύνουμε ένα ένα με το γλάσο μας φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Οταν μισοπαγώσουν  μπήγουμε μέσα μισό caprice η ένα mini oreo

Παγώνουμε , σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μικρά σπιτικά παγωτοκυπελάκια!

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αν θέλουμε κόβουμε το κέικ σε πολύ μικρά φετάκια και προσθέτουμε σε κάθε κυπελλάκι ένα φετάκι στον πάτο, μετά προσθέτουμε το παγωτό βανίλια, έπειτα βάζουμε ένα ακόμη φετάκι κέικ, το παγωτό σοκολάτα και τελειώνουμε με το γλάσο και το μισό caprice!

Επίσης μπορούμε να παραλείψουμε το κακάο και να κάνουμε τα παγωτάκια μας μόνο βανίλια με σοκολατένιο γλάσο η και χωρίς καθόλου γλάσο!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! <3

Ανάλογα με το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε   το μίγμα μας θα είναι πιο παχύρεστο η πιο αραιό. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα γιατί θα πήξει έτσι κι αλλιώς. Αν θέλουμε πιο ελαφριά υφή επιλέγουμε φρέσκο light. Το ίδιο ισχύει και για την επικάλυψη.

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *