VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το παγωτό σάντουιτς
1 κουτί εβαπορέ
Μισό κουτί ζαχαρούχο γαλα
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
2 κούπες κρέμα marshmallows
2  κούπες μερέντα ρευστή

Για την κρέμα marshmallows
¾ της κούπας ζάχαρη
½ κούπα γλυκόζη
½ της κούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσανς

Για την μερέντα
Πέντε κουταλιές της σούπας κακάο
Ένα μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα
Ένα πακέτο βούτυρο
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι
Τριμμένο φουντούκι

 

 

Εκτέλεση

Για το παγωτό σάντουιτς
Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη, το κακάο και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την ρευστή μερέντα, την κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Αφού έχει παγώσει αρκετά τότε προσθέτουμε την κρέμα marshmallows και από πάνω στρώνουμε τα μπισκότα με την ίδια κατεύθυνση.

Βάζουμε το στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου άλλες 3 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.

Για την κρέμα marshmallows
Λαχταριστή κρέμα marshmallows για να γαρνίρετε τα γλυκά σαςΣε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και το αλάτι και τα βράζετε σε μέτρια προς δυνατή εστία.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα 2 ασπράδια αυγών με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να ασπρίζει το μείγμα μας.

Στο μεταξύ όταν το θερμόμετρο δείξει 230 βαθμούς στο μείγμα της κατσαρόλας τότε το αποσύρουμε και το ρίχνουμε σίγα σιγά μέσα στο μείγμα του μίξερ. Όταν ρίχνουμε όλο το σιρόπι στο μίξερ τότε βάζουμε τη δυνατή σκάλα στο μίξερ και το χτυπάμε για 8 λεπτά, προς το τέλος προσθέτουμε και τη βανίλια.

Για την μερέντα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, χωρίς όμως να καεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε βαζάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Tip :
Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος. Θα τα στρώσουμε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από  3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή το παραλείπετε αυτό το βήμα.

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/pagoto-santouits-me-sokolata-kai-krema-marshmallows

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *