Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το παγωτό των παιδικών μας χρόνων φτιαγμένο με τα χεράκια μας.

Συστατικά
  •    2 πακέτα πτι-μπερ.
  •    1 συσκευασία μόρφατ η ερμόλ σε μεταλλικό κουτί (φυτική σαντιγί)
  •    1 κουτί γάλα εβαπορέ.
  •    1 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
  •    2 βανίλιες.
  •    Λίγη κουβερτούρα τριμμένη ,η σταγόνες σοκολάτας.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά τη μόρφατ με τις βανίλιες ναφρατέψει.   Προσθέτουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο και χτυπάμε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.   Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σενα πυρέξ στρώνουμε σε μια σειρά τα μπισκότα με την καλή όψη προς τα κάτω, και φροντίζουμε να χωρέσουν ακριβώς. Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ισόπαχα. Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα με την καλή τους όψη προς τα επάνω, αλλά ακριβώς στην ίδια διάταξη όπως και στη βάση, έτσι ώστε, όταν κοπούν τα κομμάτια στις διαστάσεις του μπισκότου, να βγαίνει ολόκληρο μπισκότο επάνω και κάτω.
  4. Σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη.
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013
Τζενη μου ωραίο το παγωτό σου
Έχω μια ερώτηση
Εδώ δεν έχουμε ερμολ η μορφατ.μπορω να βάλω κανονική κρέμα γάλακτος;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013
Αν δεν βρίσκεις ermol η morfat μπορείς να πάρεις garni και να χτυπήσεις με το ανάλογο γάλα που αναφέρει η συσκευασία η ακόμη να βάλεις κρέμα γάλακτος, αφού πρώτα, την παγώσεις καλά και την χτυπήσεις ναφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτεις κανονικά τα υπόλοιπα υλικά.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013
Και δεν ξεχνάμε ποτέ τα υλικά μας να είναι κρύα αφού τα έχουμε αφήσει κάποια ώρα στο ψυγείο και μετά να τα χρησιμοποιήσουμε.

Προστέθηκε από tzeni.masterchef

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/pagoto-santoyits1.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *