Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Μια Γαλατόπιτα πεντανόστιμη, πανεύκολη, θρεπτική,  φανταστική !! Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα,  και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!!  Την έφτιαξα ένα βράδυ για το πρωινό  της οικογένειας  την επόμενη μέρα,  και τελείωσε σχεδόν όλη από το βράδυ!!

Απολαύστε την  ζεστή,   η σε θερμοκρασία δωματίου η  και παγωμένη, αν και κρύα από το ψυγείο, είναι κατά την γνώμη μου  πολύ πιο νόστιμη!!

Υλικά

1 και 1/2 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών

250 γρ.  ζάχαρη

200 γ.  σιμιγδάλι χοντρό  η ψιλό  ( η και μισό -μισό )

4 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλυτζάνι  τσαγιού σκόνη κακάο άγλυκο

50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

2 κάψουλες βανίλια  (προαιρετικά)

ελάχιστο αλάτι

ξύσμα από  1 πορτοκάλι ακέρωτο (προαιρετικά)

 

για  το πασπάλισμα: άχνη ζάχαρη

για το ταψί μας : κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη φυτική λιπαρή ουσία

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα το γάλα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύοντας  το μίγμα συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι που να αρχίσει  να βράζει  και να πήξει.

Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών με μια λιπαρή φυτική ουσία  της αρεσκείας μας και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική. Αδειάζουμε το μίγμα μας στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,  μέχρι η γαλατόπιτα να αποκτήσει σκούρο χρώμα και να κάνει κρούστα. Αυτό ήταν όλο!!

Αφήνουμε το γλυκό μας  να κρυώσει γιατί αλλιώς δεν σερβίρεται  εύκολα ,  και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

Απολαύστε το σε θερμοκρασία δωματίου η τοποθετείστε το στο ψυγείο. Την άλλη ημέρα είναι ακόμη πιο υπέροχο, φτάνει να υπάρχει!! 🙂

Αρχική ιδέα από το neadiatrofis.gr

GALATOPITASOKOLATOMANIA3

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *