Ποπ κορν καραμελωμένο, από την αγαπημένη Ιωάννα Σταμούλου και το “sweetly”!
Θα ενθουσιαστούν όλοι στο σπίτι με αυτό το ποπ κορν. Για να είμαι ειλικρινής, άμα ξεκινήσεις με τούτο το καραμελωμένο αριστούργημα δεν έχεις σταματημό. Κι όμως υπάρχει λύση και τη βρήκα: Το σερβίρισα μαζί με παγωτό…
Υλικά:
- 11-12 φλιτζάνια έτοιμο pop corn
- 200γρ. βούτυρο LURPAK
- 250γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- ½ κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
- Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το βούτυρο. Δυναμώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε τα υλικά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια παχιά καραμέλα.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τη βανίλια, την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε), το αλάτι, τη σόδα κι ανακατεύετε να διαλυθούν. Όταν ανακατέψετε τη σόδα, η καραμέλα θα φουσκώσει και θα γίνει ιδιαίτερα κρεμώδης κι αφράτη.
- Βάζετε το ποπ κορν σε ευρύχωρο μπολ και ρίχνετε από πάνω την καραμέλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί παντού με την καραμέλα.
- Απλώνετε το καραμελωμένο pop corn στα ταψιά που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα και να γίνουν τραγανά.
- Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε όπως αγαπάτε.
http://www.sweetly.gr/2016/07/pop-corn-karamelomeno/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Pop Corn με καραμέλα από το cookbox!
Tips: ¨Καραμελωμένοι ξηροί καρποί από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Σπιτικά σνακ τύπου Mikado, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Καραμελωμένοι Ξηροί Καρποί με Σοκολάτα Gianduja από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες" ...
Pop corn με Nucrema και κουβερτούρα γάλακτος ION, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση