myral.gr (ανδρικά)

Θα ενθουσιαστούν όλοι στο σπίτι με αυτό το ποπ κορν.  Για να είμαι ειλικρινής, άμα ξεκινήσεις με τούτο το καραμελωμένο αριστούργημα δεν έχεις σταματημό. Κι όμως υπάρχει λύση και τη βρήκα: Το σερβίρισα μαζί με παγωτό…  

Υλικά:

  • 11-12 φλιτζάνια έτοιμο pop corn
  • 200γρ. βούτυρο LURPAK
  • 250γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

 

DSC_0005edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
  2. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το βούτυρο. Δυναμώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε τα υλικά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια παχιά καραμέλα.
  3. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τη βανίλια, την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε), το αλάτι, τη σόδα κι ανακατεύετε να διαλυθούν. Όταν ανακατέψετε τη σόδα, η καραμέλα θα φουσκώσει και θα γίνει ιδιαίτερα κρεμώδης κι αφράτη.
  4. Βάζετε το ποπ κορν σε ευρύχωρο μπολ και ρίχνετε από πάνω την καραμέλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί παντού με την καραμέλα.
  5. Απλώνετε το καραμελωμένο pop corn στα ταψιά που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα και να γίνουν τραγανά.
  6. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε όπως αγαπάτε.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

http://www.sweetly.gr/2016/07/pop-corn-karamelomeno/

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *