Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 κρουασάν γεμιστά με  σοκολάτα
2 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Κόβετε τα κρουασάν σε μπουκιές.

Στη συνέχεια ανακατεύετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας πάνω από τα κομμάτια των κρουασάν και μετά πιέστε απαλά προς τα κάτω ώστε η κρέμα αρχίσει να απορροφάται.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να ψήνετε ακάλυπτη για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/poutigka-me-krouasan-sokolatas

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *