Creta Carob

Μία εύκολη συνταγή με την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με λεπτές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού ή με ψωμί του τοστ.

 

Υλικά
1½ φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
4 αυγά
200 γραμμ. τσουρέκι, κομμένο σε φέτες
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/3 φλ. τσαγιού καρύδια

 

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.
Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα αυγά σε μπολ. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα σιγά σιγά.
Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄-45΄. Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 16/4/2012.

 

 

www.argiro.gr/Recipe/πουτίγκα-με-τσουρέκι-και-σοκολάτα

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *