Ριζότο σοκολάτας με παγωτό, από την Αργυρώ μας!

 Υλικά

550 γραμ γάλα φρεσκο

200 ml κρεμα γαλακτος χαμηλών λιπαρών 
1 πρεζα αλατι
1 μπαστούνι βανίλιας
1 κουταλια κακαο
3 κουταλιες ζαχαρη
2 κουταλιες βουτυρο
2/3 φλ ρυζι αρμποριο η Καρολίνα
70 γραμ σοκολατα 60-70% περιεκτικότητα κακαο σε τριματα η πολυ μικρά κοματακια
Παγωτό για το σερβιρισμα.
1 κοματι λευκη σοκολατα για ξυςμα

Εκτέλεση

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 β η 160 αέρα
Βαζουμε σε κατσαρολα το γάλα την κρεμα γαλακτος την βανιλια το κακαο και την ζαχαρη το αλατι ,σε φωτια μετρια προς δυνατη .ανακατευουμε. Λιγο πριν πάρει βραση αποσυρουμε απο την φωτια. Αφηνουμε λιγο να αρωματισει η βανιλια κι αφαιρουμε το μπαστούνι .
Λιωνουμε το βουτυρο σε κατσαρολα και προςθετπυμε το ρυζι αφηνουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια για 2″ κι ανακατευουμε τακτικά .ριχβουμε το ζεςτο σοκολατένιο γάλα στο ρυζι σκεπαζουμε την κατσαρολα η μεταφέρουμε σε πυριμαχο.και σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο. Ψηνουμε για 25′
Βγαζουμε απο τον φούρνο το ρυζι οσο ακόμα κρατάει λιγο ,αλ Ντεντε ,και προςθετουμε τα κοματια σοκολατας. Ανακατευουμε και σερβιρουμε
Βγαζουμε σε βαθύ πιατο χυλωμένο ΡΥΖΟΤΟ σοκολατας με κουταλι και γαρνιρουμε με μια μπάλα παγωτό και ξυςμα λευκής σοκολατας
Σερβιρουμε το ΡΥΖΟΤΟ οσο ακόμα ειναι ζεστό.

 

 

https://www.facebook.com/Argiro.gr/photos/pcb.1153664844648613/1153664724648625/?type=1&theater

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *